Zakysané smetany smícháme s vanilkovými cukry. Smetany ke šlehání ušleháme a přidáme je k zakysaným. Lehce promícháme a přidáme piškoty. Vše smícháme. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme kakaem.
Půlku směsi přendáme do formy a naskládáme na ni ovoce. Poté přidáme druhou půlku směsi. Směs uhladíme, můžeme posypat kakaem, přikryjeme fólií a dáme na 24 hodin vychladit.
Postupně skládáme piškoty, smetanu s cukrem a ovoce ve vrstvách až po vrch nádoby. Poslední vrstva smetany je s kakaem.…
více o Piškotovo-smetanový dort
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty