Tortové oplátky Nad parou vyšlaháme všetky ingrediencie a naplňame tortové oplátky striedavo kakaová poleva a ríbezlový džem. více o Tortové oplátky
Mexická směs do tortily Doporučuji si nejdříve připravit a nakrájet suroviny. Připravíme hlubší pánev, do pánve nalijeme olej. Nakrájíme… více o Mexická směs do tortily
Tortilly plněné mletým masem s česnekovou smetanou Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Poté přidáme mleté maso, které osmažíme, osolíme a opepříme.… více o Tortilly plněné mletým masem s česnekovou smetanou
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá? Čeština je jazyk velmi barvitý, což se odráží i v názvech mnoha jídel. A nutno dodat, že jde… Celý článek
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu… Nakládané ředkvičky jsou skvělým způsobem, jak si užít pikantní chuť této zeleniny po celý rok… Celý článek
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí Už jste někdy ochutnali mechový dort? Na první pohled zaujme svou sytě zelenou barvou, kterou… Celý článek
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny! Ať už jim přezdíváte ražniči nebo špízy, jde o oblíbenou lahůdku, které jen tak někdo neodolá!… Celý článek
Rohlíky na ráno Droždí rozmícháme s cukrem dokud se nerozpustí na kaši. Do mísy dáme mouku, 1/4 l vody, droždí, sůl. Vypracujeme těsto … více o Rohlíky na ráno
Sladké pečivo V míse s moukou uděláme důlek, v němž necháme vzejít kvásek, přidáme ostatní ingredience, Margotky pokrájené na… více o Sladké pečivo
Řízek z Vizovic Plátky masa naklepeme, osolíme, potřeme česnekem a necháme 3 hodiny v chladnu odležet. Poté maso máčíme v řidším… více o Řízek z Vizovic
Piškot s pudinkovým krémem a… Žloutky ušleháme s cukrem a přidáváme po lžících vodu. Pak vmícháme mouku, nakonec sníh z bílků. Plech vymažeme a… více o Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou
Cizrna z ostrovů Cizrnu namočte do vody, druhý den vodu slijte a luštěninu propláchněte, zalejte horkou vodou a vařte asi 30 min. Na… více o Cizrna z ostrovů
Flank steak s omáčkou Béarnaise 1. Maso okořeněné solí a pepřem ze všech stran zprudka opečeme na pánvi. Opékáme pouze krátce, asi 5 až 7 minut -… více o Flank steak s omáčkou Béarnaise
Bramborové koblížky se salámem Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou, osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom… více o Bramborové koblížky se salámem
Hráškový krém se smetanou Z másla a mouky uděláme jíšku, kterou zalijeme vodou. Přidáme hrášek a necháme povařit do měkka. Osolíme, opepříme… více o Hráškový krém se smetanou
Hruškový koláč s jogurtem a… Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, jogurt, aroma, polohrubou mouku s kypřidlem a řádně… více o Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
Hovězí ragú II. V hrnci na oleji osmahneme hovězí plátky. K opečenému masu přidáme cibuli a společně několik minut restujeme. K masu… více o Hovězí ragú II.
Slaný řecký koláč Těsto rozválejte do tvaru kruhu a vyložte jím remosku. Na náplň spolu prošlehejte smetanu, vejce, sýr a mouku.… více o Slaný řecký koláč
Tvarohovo-bramborové knedlíky s… Těsto vytvoříme smícháním tvarohu, másla, vajec a soli. Přidáme nastrouhané brambory a pak už jen přidáváme mouku tak,… více o Tvarohovo-bramborové knedlíky s ovocem