Vyšleháme vajíčka s cukrem, postupně přidáme mouku, kakao, kypřicí prášek a vanilkové cukry. Ve vodní lázni rozpustíme máslo, nalámeme do něj čokoládu, vymícháme dohladka. Čokoládu s máslem a smetanu přidáme k ostatním ingrediencím. Pečeme ve vymazané, moukou vysypané formě 50 minut při 180 °C. Necháme vychladnout a prokrojíme.
Připravíme si polevu. Ohřejeme šlehačku. Odstavíme z plotny a nalámeme do ní čokoládu, vymícháme dohladka, necháme trochu vychladnout, aby poleva zhoustla. Použijeme 1/3 dovnitř, 1/3 navrch, 1/3 na boky dortu. Dáme vychladit do ledničky, min. na hodinu.
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky.
Brambory, cibuli, rajčata a česnek…
více o Zapečená brokolice do remosky
Vepřová kýta recepty. Vepřovou kýtu si tentokrát zkuste podle šéfkuchaře upravit podle tohoto receptu - pěkně pečenou a…
více o Pečená vepřová kýta s paprikou
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček