Vyšleháme vajíčka s cukrem, postupně přidáme mouku, kakao, kypřicí prášek a vanilkové cukry. Ve vodní lázni rozpustíme máslo, nalámeme do něj čokoládu, vymícháme dohladka. Čokoládu s máslem a smetanu přidáme k ostatním ingrediencím. Pečeme ve vymazané, moukou vysypané formě 50 minut při 180 °C. Necháme vychladnout a prokrojíme.
Připravíme si polevu. Ohřejeme šlehačku. Odstavíme z plotny a nalámeme do ní čokoládu, vymícháme dohladka, necháme trochu vychladnout, aby poleva zhoustla. Použijeme 1/3 dovnitř, 1/3 navrch, 1/3 na boky dortu. Dáme vychladit do ledničky, min. na hodinu.
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny