Vyšleháme vajíčka s cukrem, postupně přidáme mouku, kakao, kypřicí prášek a vanilkové cukry. Ve vodní lázni rozpustíme máslo, nalámeme do něj čokoládu, vymícháme dohladka. Čokoládu s máslem a smetanu přidáme k ostatním ingrediencím. Pečeme ve vymazané, moukou vysypané formě 50 minut při 180 °C. Necháme vychladnout a prokrojíme.
Připravíme si polevu. Ohřejeme šlehačku. Odstavíme z plotny a nalámeme do ní čokoládu, vymícháme dohladka, necháme trochu vychladnout, aby poleva zhoustla. Použijeme 1/3 dovnitř, 1/3 navrch, 1/3 na boky dortu. Dáme vychladit do ledničky, min. na hodinu.
Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka a namáčíme do těstíčka z hladké mouky, kečupu a vody. Vody a mouky asi jako…
více o Hermelín v kečupovém těstíčku
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi
Párky na konci nařízneme asi 5 cm do křížku. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme po délce na osm pruhů.…
více o Vídeňské párky v těstíčku