Vyšleháme vajíčka s cukrem, postupně přidáme mouku, kakao, kypřicí prášek a vanilkové cukry. Ve vodní lázni rozpustíme máslo, nalámeme do něj čokoládu, vymícháme dohladka. Čokoládu s máslem a smetanu přidáme k ostatním ingrediencím. Pečeme ve vymazané, moukou vysypané formě 50 minut při 180 °C. Necháme vychladnout a prokrojíme.
Připravíme si polevu. Ohřejeme šlehačku. Odstavíme z plotny a nalámeme do ní čokoládu, vymícháme dohladka, necháme trochu vychladnout, aby poleva zhoustla. Použijeme 1/3 dovnitř, 1/3 navrch, 1/3 na boky dortu. Dáme vychladit do ledničky, min. na hodinu.
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.