V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku (asi 2 lžíce) a uděláme světlou jíšku. Zalijeme hrnkem studené vody, zamícháme, přidáme rajský protlak, osolíme, ocukrujeme a dolijeme vodou do hustoty, jakou chceme. Jakmile omáčka začne vařit, za stálého míchání vaříme ještě 5 až 10 minut. Zdá-li se nám omáčka příliš řídká, zahustíme kečupem. Kdo má rád kyselejší, přidá trochu octa.
Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami, vařeným hovězím masem, opékaným salámem, nebo jen tak.
připravíme si formu na bábovku,vymažeme formu máslem a vysypeme moukou. všechny ingredience zamícháme v hrnci a dáme do…
více o snadná a rychlá bábovka
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kusů, cibuli a česnek nakrájímé nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petrželky…
více o Krůtí medailonky na rajčatech
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem