V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku (asi 2 lžíce) a uděláme světlou jíšku. Zalijeme hrnkem studené vody, zamícháme, přidáme rajský protlak, osolíme, ocukrujeme a dolijeme vodou do hustoty, jakou chceme. Jakmile omáčka začne vařit, za stálého míchání vaříme ještě 5 až 10 minut. Zdá-li se nám omáčka příliš řídká, zahustíme kečupem. Kdo má rád kyselejší, přidá trochu octa.
Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami, vařeným hovězím masem, opékaným salámem, nebo jen tak.
připravíme si formu na bábovku,vymažeme formu máslem a vysypeme moukou. všechny ingredience zamícháme v hrnci a dáme do…
více o snadná a rychlá bábovka
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)