V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku (asi 2 lžíce) a uděláme světlou jíšku. Zalijeme hrnkem studené vody, zamícháme, přidáme rajský protlak, osolíme, ocukrujeme a dolijeme vodou do hustoty, jakou chceme. Jakmile omáčka začne vařit, za stálého míchání vaříme ještě 5 až 10 minut. Zdá-li se nám omáčka příliš řídká, zahustíme kečupem. Kdo má rád kyselejší, přidá trochu octa.
Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami, vařeným hovězím masem, opékaným salámem, nebo jen tak.
připravíme si formu na bábovku,vymažeme formu máslem a vysypeme moukou. všechny ingredience zamícháme v hrnci a dáme do…
více o snadná a rychlá bábovka
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou