Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle nebo oleji, přidáme maso, česnek, sůl, pepř, nějaké koření (třeba grilovací) a sojovou omáčku (vše přiměřeně). Až se maso trochu orestuje a zhnědne, přidáme rajčata v plechovce (pokrájíme, je-li třeba) a necháme provařit. Poté zahustíme moukou s vodou a necháme projít varem. Máte-li rádi ostřejší jídla, dá se přidat chilli paprička. Nakonec dochutíme.
Připravíme si pekáč, do něj dáme trochu omáčky, následně skládáme lasagne, omáčku a sýr. Poslední vrstvou je tedy sýr, nahoře by ho mělo být nejvíce. Pekáč s připravenými vrstvami dáme zapéct do trouby přibližně 30 minut, dokud nejsou lasagne měkké.
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme pokrájené vymačkané zelí, osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Ihned…
více o Bramborové lokše s povidlím
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Oloupané syrové brambory pokrájíme na půl centimetru široké plátky. Vysteleme s nimi dno pekáče, posolíme, popepříme a…
více o Kuřecí špalíčky z pekáčku
Maso smíchejte s 100g libovolného sýra dle vaší chuti (zkusila jsem Nivu nahrubo nastrouhanou, bylo to velice dobré), 2…
více o Ruské placičky podle Moniky