Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle nebo oleji, přidáme maso, česnek, sůl, pepř, nějaké koření (třeba grilovací) a sojovou omáčku (vše přiměřeně). Až se maso trochu orestuje a zhnědne, přidáme rajčata v plechovce (pokrájíme, je-li třeba) a necháme provařit. Poté zahustíme moukou s vodou a necháme projít varem. Máte-li rádi ostřejší jídla, dá se přidat chilli paprička. Nakonec dochutíme.
Připravíme si pekáč, do něj dáme trochu omáčky, následně skládáme lasagne, omáčku a sýr. Poslední vrstvou je tedy sýr, nahoře by ho mělo být nejvíce. Pekáč s připravenými vrstvami dáme zapéct do trouby přibližně 30 minut, dokud nejsou lasagne měkké.
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě