Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle nebo oleji, přidáme maso, česnek, sůl, pepř, nějaké koření (třeba grilovací) a sojovou omáčku (vše přiměřeně). Až se maso trochu orestuje a zhnědne, přidáme rajčata v plechovce (pokrájíme, je-li třeba) a necháme provařit. Poté zahustíme moukou s vodou a necháme projít varem. Máte-li rádi ostřejší jídla, dá se přidat chilli paprička. Nakonec dochutíme.
Připravíme si pekáč, do něj dáme trochu omáčky, následně skládáme lasagne, omáčku a sýr. Poslední vrstvou je tedy sýr, nahoře by ho mělo být nejvíce. Pekáč s připravenými vrstvami dáme zapéct do trouby přibližně 30 minut, dokud nejsou lasagne měkké.
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči