Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle nebo oleji, přidáme maso, česnek, sůl, pepř, nějaké koření (třeba grilovací) a sojovou omáčku (vše přiměřeně). Až se maso trochu orestuje a zhnědne, přidáme rajčata v plechovce (pokrájíme, je-li třeba) a necháme provařit. Poté zahustíme moukou s vodou a necháme projít varem. Máte-li rádi ostřejší jídla, dá se přidat chilli paprička. Nakonec dochutíme.
Připravíme si pekáč, do něj dáme trochu omáčky, následně skládáme lasagne, omáčku a sýr. Poslední vrstvou je tedy sýr, nahoře by ho mělo být nejvíce. Pekáč s připravenými vrstvami dáme zapéct do trouby přibližně 30 minut, dokud nejsou lasagne měkké.
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Sýr rozkrájíme na menší kousky, přidáme pomazánkové máslo a lžíci mléka. Potom podle chuti přisolíme a utřeme hladkou…
více o Chuťovky s jemnou pomazánkou
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem