Snadné věnečky s polevou

3.31

hodnoceno: 16
Příprava: 90 minut
Porce: 40
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Krém
    • 250
      g máslo
    • 500
      ml mléko
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 8
      lžíce cukr
  • Těsto
    • sůl
    • 150
      ml voda
    • 120
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 65
      ml olej
  • Poleva
    • moučkový cukr
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  • V hrnci s tlustým dnem přivedeme k varu vodu s olejem a solí. Až se bude voda vařit, přisypeme mouku a za stálého míchámí na mírném ohni vaříme cca 5 minut ( těsto se nesmí přichytávat k hrnci). Poté hrnec odstavíme a všleháme vejce – těsto bude mít táhlou lepkavou konzistenci ( něco jako žvýkačka). Začneme cukrářským sáčkem vytvářet malá kolečka na plech s pečicím papírem. Vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme cca 25 minut. Věnečky musí být na pohmat tvrdé ( až začnou věnečky zlátnout, tak troubu ztlumíme na 150 stupňů). POZOR, troubu neotevírejte dříve jak po 15 minutách, jinak vyběhlé věnečky spadnou. Ještě teplé je rozkrojíme a necháme vychladnout.

    RADA: Těsto:

  • Uvaříme hustý pudink (mléko, pudink a cukr), po uvaření hned posypeme vršek pudinku lehce cukrem – neudělá se po vychladnutí škraloup.V míse si vyšleháme změklé máslo, do kterého zašleháme rum a po troškách studený pudink. Šleháme tak dlouho, až bude krásně hladký krém. POZOR, pudink musí být opravdu studený, jinak se krém srazí. Takto vyšlehaný krém si dáme na chvilku do ledničky, lépe se s ním pak pracuje.

    RADA: Krém:

  • TIP: Já nejdříve dělám pudink, pak těsto, a když upečené věnečky chladnou, tak krém dodělám.
  • Vymačkáme šťávu z jednoho citronu a zahušťujeme tak dlouho moučkovým cukrem, až se udělá hustá poleva. Pokud chcete, aby byla poleva lesklá, můžete přidat jeden bílek.

    RADA: Poleva:

  • Z tohoto množství je 40–42 malých věnečků.
Zařazení: Zákusky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.