Mléko nalijeme do kastrolu nebo na pánev. Vanilku podélně rozřízneme a vyškrábneme semínka. Do mléka zamícháme nejen vyškrábaná semínka, ale i slupku. Necháme 10 minut zavařit, potom odstavíme a necháme táhnout. U vajec oddělíme bílek od žloutku. Bílky vyšleháme do polotuha a pomalu vešleháváme třetinu cukru. Ze zbylého cukru ještě polovinu vmícháme do sněhu. Po vytáhnutí vanilky necháme mléko znovu táhnout (mírně vařit). Velkou polévkovou lžící vykrajujeme ze sněhu noky, které vložíme do mléka a necháme po každé straně asi 20 sekund táhnout. Vytáhneme, položíme a na ubrousku necháme okapat. Mléko přecedíme a odměříme 0,75 l. V kotlíku ušleháme žloutky se zbylým cukrem do pěny. Mléko zahřejeme do horka (nesmí vařit) a vyšlehané žloutky za stálého míchání přidáváme do horkého mléka a mícháme tak dlouho, až zhoustne na konzistenci omáčky. Necháme vychladnout, nalijeme do mísy a do omáčky posadíme sněhová vejce. Můžeme zdobit např. karamelem.
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
V míse promícháme dohromady hladkou mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. V jiné misce vyšleháme vejce s cukrem,…
více o Citronovo-jogurtové muffiny
Do menšího pekáčku narovnáme piškoty, které namočíme v kávě a rumu.
V míse vyšleháme dotuha moučkový cukr, pomazánková…
více o Tiramisu, které nezklame
Všechno mimo ovoce dáme do pekárny a zapneme program marmeláda, asi 20 min. před koncem přidáme nakrájené ovoce a pokud…
více o Ovocná rýžová kaše z pekárny