Všechny suroviny na těsto smícháme a rozválíme na vymazaný a vysypaný plech. Dáme upéct. Než se upeče, připravíme si sníh: do 1/8 l vody dáme cukr a svaříme, až se cukrová hmota lepí mezi prsty. Z bílků ušleháme tuhý sníh a do něj za stálého míchání zašleháme horký svařený cukr. Necháme vychladnout.
Na upečený plát natřeme marmeládu a poklademe ovocem. Já dávám meruňky, ananas, jahody... co je zrovna po ruce. Na ovoce rozetřeme vychladlý sníh a dáme ještě chvíli celé sušit do trouby, dokud sníh nezrůžoví. Pak vytáhneme a vychladlé pocákáme čokoládu.
Tento recept znám již asi 25 let a všem moc chutná.
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a…
více o Bramborové pirohy se zelím
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do…
více o Perník z perníků – nepečený