Všechny suroviny na těsto smícháme a rozválíme na vymazaný a vysypaný plech. Dáme upéct. Než se upeče, připravíme si sníh: do 1/8 l vody dáme cukr a svaříme, až se cukrová hmota lepí mezi prsty. Z bílků ušleháme tuhý sníh a do něj za stálého míchání zašleháme horký svařený cukr. Necháme vychladnout.
Na upečený plát natřeme marmeládu a poklademe ovocem. Já dávám meruňky, ananas, jahody... co je zrovna po ruce. Na ovoce rozetřeme vychladlý sníh a dáme ještě chvíli celé sušit do trouby, dokud sníh nezrůžoví. Pak vytáhneme a vychladlé pocákáme čokoládu.
Tento recept znám již asi 25 let a všem moc chutná.
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Kukuřici necháme okapat.
V misce smícháme sýr s rozmačkaným česnekem a kukuřicí. Na chvíli dáme do ledničky uležet.
…
více o Cottage s kukuřicí a česnekem
Česnek utřít se solí, přidat olej a grilovací koření (možná je i vlastní směs), nechat vše cca 5 min. odležet.
Potom…
více o Grilovaný hermelín s česnekem
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage