Všechny suroviny na těsto smícháme a rozválíme na vymazaný a vysypaný plech. Dáme upéct. Než se upeče, připravíme si sníh: do 1/8 l vody dáme cukr a svaříme, až se cukrová hmota lepí mezi prsty. Z bílků ušleháme tuhý sníh a do něj za stálého míchání zašleháme horký svařený cukr. Necháme vychladnout.
Na upečený plát natřeme marmeládu a poklademe ovocem. Já dávám meruňky, ananas, jahody... co je zrovna po ruce. Na ovoce rozetřeme vychladlý sníh a dáme ještě chvíli celé sušit do trouby, dokud sníh nezrůžoví. Pak vytáhneme a vychladlé pocákáme čokoládu.
Tento recept znám již asi 25 let a všem moc chutná.
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180…
více o Bublanina bez vajec a mléka