Všechny suroviny na těsto smícháme a rozválíme na vymazaný a vysypaný plech. Dáme upéct. Než se upeče, připravíme si sníh: do 1/8 l vody dáme cukr a svaříme, až se cukrová hmota lepí mezi prsty. Z bílků ušleháme tuhý sníh a do něj za stálého míchání zašleháme horký svařený cukr. Necháme vychladnout.
Na upečený plát natřeme marmeládu a poklademe ovocem. Já dávám meruňky, ananas, jahody... co je zrovna po ruce. Na ovoce rozetřeme vychladlý sníh a dáme ještě chvíli celé sušit do trouby, dokud sníh nezrůžoví. Pak vytáhneme a vychladlé pocákáme čokoládu.
Tento recept znám již asi 25 let a všem moc chutná.
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Rozpečeme troubu.
V jedné misce smícháme všechny suché a proseté suroviny, v druhé všechny vlhké.
Do formy vysázíme…
více o Čokoládové muffiny bez másla
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb