Z bílků a pár zrnek soli (nebo kapky citronové šťávy) ušleháme hustý sníh. (Nejprve se šlehá na pomalou rychlost, která se postupně zvyšuje). V hrnci si svaříme cukr s vodou v hustý cukrový rozvar. Vaříme pomalu a necháme postupně vyvařovat vodu, aby byl rozvar ve správné hustotě. Správnou hustotu poznáme tak, že do cukrového rozvaru během vaření namočíme očko a vyplní-li se očko cukrovým rozvarem, foukneme do něj. Vytvoří-li se dlouhý řetěz, sejmeme z ohně a pomalu zalijeme a zašleháme do bílkového sněhu. Poté na pomalou rychlost sníh došleháme až do uplného vychladnutí.
Takto připravený sníh je ideální do plnění kremrolí, protože nevodovatí a tudíž nevytéká.
Polovinu čokolády rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout. Máslo, rozpuštěnou čokoládu, vejce, cukr, med…
více o Banánový koláč s čokoládou
Svaříme 0,5l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a rum…
více o Máslový ležák proti depresi