Sníh do kremrolí

3.35

hodnoceno: 23
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na sníh
    • 1
      špetka sůl nebo kapka citronové šťávy
    • 3
      ks bílek
  • Na cukrový rozvar
    • 1
      hrnek voda
    • 1
      hrnek cukr

Postup přípravy receptu

  • Z bílků a pár zrnek soli (nebo kapky citronové šťávy) ušleháme hustý sníh. (Nejprve se šlehá na pomalou rychlost, která se postupně zvyšuje). V hrnci si svaříme cukr s vodou v hustý cukrový rozvar. Vaříme pomalu a necháme postupně vyvařovat vodu, aby byl rozvar ve správné hustotě. Správnou hustotu poznáme tak, že do cukrového rozvaru během vaření namočíme očko a vyplní-li se očko cukrovým rozvarem, foukneme do něj. Vytvoří-li se dlouhý řetěz, sejmeme z ohně a pomalu zalijeme a zašleháme do bílkového sněhu. Poté na pomalou rychlost sníh došleháme až do uplného vychladnutí.
  • Takto připravený sníh je ideální do plnění kremrolí, protože nevodovatí a tudíž nevytéká.
Zařazení: Zákusky Dezerty

Podobné recepty

Použité suroviny: Bílek Cukr Sůl Voda

Doporučujeme