Dáme vařit vodu na těstoviny – na 1/2 kg těstovin asi pět litrů vody. Vodu osolíme a když přijde k varu, přisypeme těstoviny. Zamícháme, aby se nám těstoviny nechytaly ke dnu hrnce. Dáme vařit sojový granulat podle návodu na obalu. Pozor, sojový granulát trochu pění. Pěnu srazíme přidáním trošky oleje nebo másla.
Nakrájíme 2 cibule a dáme je smažit na 1 lžíci vepřového sádla, dokud nezesklovatí. Potom přidáme uvařený vymačkaný sojový granulát a osmažíme spolu dohromady.
Těstoviny vaříme podle návodu na sáčku. Zatím si můžeme nastrouhat sýr na hrubém struhadle. Čím více sýru, tím lépe. Hotové těstoviny slijeme přes cedník a vyklopíme do pekáče. Dále přídáme osmaženou cibulku se sojovým granulátem, větší část nastrouhaného sýru, prolisovaný česnek, koření a zamícháme. Zbytek sýru nasypeme zvrchu a případně ještě dosolíme nebo dokořeníme. V jídle rozmícháme 2 lžíce vepřového sádla a zapečeme v troubě asi 30 minut. Doba pečení závisí na tom, jestli máme rádi pokrm dozlatova opečený a křupavý nebo naopak.
Servírujeme s kyselou okurkou nebo s nakládanou červenou řepou. Recept můžeme obměnit použitím uzeného sýru. Ten je ovšem tučnější – pak ani není zapotřebí přidávat do pekáče sádlo.
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélniky asi 10x5…
více o Koláčky z listového těsta
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka