Dáme vařit vodu na těstoviny – na 1/2 kg těstovin asi pět litrů vody. Vodu osolíme a když přijde k varu, přisypeme těstoviny. Zamícháme, aby se nám těstoviny nechytaly ke dnu hrnce. Dáme vařit sojový granulat podle návodu na obalu. Pozor, sojový granulát trochu pění. Pěnu srazíme přidáním trošky oleje nebo másla.
Nakrájíme 2 cibule a dáme je smažit na 1 lžíci vepřového sádla, dokud nezesklovatí. Potom přidáme uvařený vymačkaný sojový granulát a osmažíme spolu dohromady.
Těstoviny vaříme podle návodu na sáčku. Zatím si můžeme nastrouhat sýr na hrubém struhadle. Čím více sýru, tím lépe. Hotové těstoviny slijeme přes cedník a vyklopíme do pekáče. Dále přídáme osmaženou cibulku se sojovým granulátem, větší část nastrouhaného sýru, prolisovaný česnek, koření a zamícháme. Zbytek sýru nasypeme zvrchu a případně ještě dosolíme nebo dokořeníme. V jídle rozmícháme 2 lžíce vepřového sádla a zapečeme v troubě asi 30 minut. Doba pečení závisí na tom, jestli máme rádi pokrm dozlatova opečený a křupavý nebo naopak.
Servírujeme s kyselou okurkou nebo s nakládanou červenou řepou. Recept můžeme obměnit použitím uzeného sýru. Ten je ovšem tučnější – pak ani není zapotřebí přidávat do pekáče sádlo.
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč