Do vařící osolené vody vložíme kostku bujonu a vsypeme sóju. Povaříme asi 15 minut, scedíme a vytlačíme přebytečnou vodu. Do vytlačené sóji přidáme pepř, papriku a sójovou omáčku (alespoň 5 lžic), promícháme a necháme chvíli odležet.
Osmažíme cibuli a česnek na oleji a po 5 minutách přidáme sóju a smažíme, až sója dosáhne zlatavé barvy – kůrčičky (10–15 minut).
Podáváme s brambory a kyselým zelím. Výborná rychlá večeře i oběd.
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Droždí rozdrobíme do misky, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. V míse si smícháme…
více o Pudinkovo-švestkové koláče