Do vařící osolené vody vložíme kostku bujonu a vsypeme sóju. Povaříme asi 15 minut, scedíme a vytlačíme přebytečnou vodu. Do vytlačené sóji přidáme pepř, papriku a sójovou omáčku (alespoň 5 lžic), promícháme a necháme chvíli odležet.
Osmažíme cibuli a česnek na oleji a po 5 minutách přidáme sóju a smažíme, až sója dosáhne zlatavé barvy – kůrčičky (10–15 minut).
Podáváme s brambory a kyselým zelím. Výborná rychlá večeře i oběd.
Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, solamyl, na jedno kilo brambor asi 2 utřené stroužky česneku, špetka…
více o Bramborová roláda od maminky
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage