Do vařící osolené vody vložíme kostku bujonu a vsypeme sóju. Povaříme asi 15 minut, scedíme a vytlačíme přebytečnou vodu. Do vytlačené sóji přidáme pepř, papriku a sójovou omáčku (alespoň 5 lžic), promícháme a necháme chvíli odležet.
Osmažíme cibuli a česnek na oleji a po 5 minutách přidáme sóju a smažíme, až sója dosáhne zlatavé barvy – kůrčičky (10–15 minut).
Podáváme s brambory a kyselým zelím. Výborná rychlá večeře i oběd.
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka