Sójový prejt Do vařící osolené vody vložíme kostku bujonu a vsypeme sóju. Povaříme asi 15 minut, scedíme a vytlačíme přebytečnou… více o Sójový prejt
Sójový guláš Pikant Uvařené sójové kostky naložit přes noc do marinády. Na oleji zpěnit cibuli, na to vložit kostky a zelí - dusit půl… více o Sójový guláš Pikant
Thajský sójový guláš Sójové kostky uvaříme předem dle návodu. Pokud je čas, můžeme je na 1 den naložit do marinády připravené z olivového… více o Thajský sójový guláš
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se! I když vaříte přesně podle receptů, ne vždy z nich vyčtete vše, co je potřeba. Proto je dobré… Celý článek
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze… Kolik kuchyní, tolik názvů. Francouzský toast je oblíbený v mnoha zemích a má přezdívky jako… Celý článek
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které… Není to jen žluté lepidlo pod ragú v hipsterské restauraci. Z kaše uvařené z kukuřičné krupice… Celý článek
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu Libeček, který nesměl chybět na zahrádkách našich babiček, zažívá svou renesanci. Není divu.… Celý článek
Kovářské kotlety - kotlety naklepat - osolit, opepřit - cibule na kolečka - brambory oloupat a nakrájet na plátky - pekáč vymazat -… více o Kovářské kotlety
Šlehačkové brambory Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Cibuli, česnek a pažitku jemně nasekáme. Ve smetaně promícháme maggi a sůl.… více o Šlehačkové brambory
Tvarůžková pěna Tvarůžky rozstrouháme nebo rozmixujeme, přidáme tuk, mléko a tvaroh. Vše dobře promícháme, přidáme jemně nasekanou… více o Tvarůžková pěna
Babiččiny halušky Brambory oškrábeme, nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme 1 vejce, sůl a polohrubou mouku, abychom vytvořili tužší… více o Babiččiny halušky
Bramborové smaženky s česnekovou… Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a v osolené vodě vaříme 5-10 minut. Brambory musí zůstat pevné, nesmí se začít… více o Bramborové smaženky s česnekovou omáčkou
Reveňové řezy Nejdříve ušleháme vejce s cukrem, přidáme olej a postupně zašleháme mouku s práškem do pečiva a mléko. Těsto rozetřeme… více o Reveňové řezy
Šunkový mls podle Vojty Na plátek šunky položíme porci nivy, zabalíme, spíchneme párátkem, obalíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném tuku… více o Šunkový mls podle Vojty
Krkovička na černém pivu Trochu silnější plátky krkovičky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme sádlem a vyložíme anglickou… více o Krkovička na černém pivu
Fazolová polévka s uzeným masem Uzená žebra vaříme zvlášť (občas odpadnou kousky kostí), pokud máme bůček, můžeme vařit dohromady s fazolemi a kořením.… více o Fazolová polévka s uzeným masem
Boloňská omáčka Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté… více o Boloňská omáčka
Omeleta Vejce, kari a pažitku smícháme, přidáme trochu sýru a smažíme, dokud nebude omeleta mít správnou barvu. Můžeme… více o Omeleta
Krabí salát Celer řádně očistíme, nakrájíme na velmi tenké kratší nudličky a na rozpuštěném másle krátce orestujeme, zalijeme… více o Krabí salát