Opraný, přebraný a den předem namočený hrách uvaříme doměkka. Smícháme ho s uvařenými kroupami, osolíme, opepříme, přidáme zázvor, rozetřený česnek a na sádle zpěněnou cibuli. Směs dobře promícháme a poklademe ji do sádlem vymaštěného pekáče. V předem vyhřáté troubě zapečeme. Podávat můžeme s uzeninou a zeleninovým salátem.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého, dáme kýtu, hřbety a podlijeme vodou. Porce osolíme…
více o Králík – slintající soused
Na oleji osmahneme cibulku (jen co začne chytat barvu), přidáme na kousky nakrájenou, oloupanou a semínek zbavenou dýni…
více o Pumpkin Soup – Dýňová polévka
Švestky zalejeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale…
více o Švestička v křupavé slanině
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z…
více o Pařené papriky (Bulharsko)
Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a ze všech stran opečeme na másle. Potom přidáme nadrobno pokrájenou cibulku,…
více o Vepřové s jablky na kmíně