plechovka
tuňák - ve vlastní šťávě
kousky-ne drcený
1,5
lžíce
olej
na vaření špaget
Postup přípravy receptu
Dáme vařit špagety - nezapomeneme přidat olej a sůl.
Mezitím si oloupeme česnek a jednotlivé stroužky nakrájíme na tenké plátky. Nakrájíme na plátky feferonky. Nastrouháme citronovou kůru.
Na malé pánvičce si zahřejeme olivový olej a dáme smažit česnek společně s feferonkou, dokud česnek nezačne zlátnout. Potom pánev odstavíme a do teplého oleje dáme citronovou kůru. Necháme chvilku stát.
Slijeme špagety. Smícháme se směsí z pánvičky a přidáme kousky tuňáka.
Vše promícháme a podáváme s nastrouhaným sýrem (dá se použít i jiný sýr, který má sladší chuť).
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát