plechovka
tuňák - ve vlastní šťávě
kousky-ne drcený
1,5
lžíce
olej
na vaření špaget
Postup přípravy receptu
Dáme vařit špagety - nezapomeneme přidat olej a sůl.
Mezitím si oloupeme česnek a jednotlivé stroužky nakrájíme na tenké plátky. Nakrájíme na plátky feferonky. Nastrouháme citronovou kůru.
Na malé pánvičce si zahřejeme olivový olej a dáme smažit česnek společně s feferonkou, dokud česnek nezačne zlátnout. Potom pánev odstavíme a do teplého oleje dáme citronovou kůru. Necháme chvilku stát.
Slijeme špagety. Smícháme se směsí z pánvičky a přidáme kousky tuňáka.
Vše promícháme a podáváme s nastrouhaným sýrem (dá se použít i jiný sýr, který má sladší chuť).
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Tvaroh rozmícháme se žloutky, citronovou šťávou, cukrem a vanilkovým cukrem a vmícháme dětskou krupičku spolu se sněhem…
více o Jablka pečená v tvarohu
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).…
více o Kakaová buchta s tvarohem
Kuřecí maso a žampiony nakrájíme na malé kostky popř. nudličky. Do většího hrnce dáme vařit vodu na těstoviny, kterou…
více o Těstoviny s kuřetem a houbami