plechovka
tuňák - ve vlastní šťávě
kousky-ne drcený
1,5
lžíce
olej
na vaření špaget
Postup přípravy receptu
Dáme vařit špagety - nezapomeneme přidat olej a sůl.
Mezitím si oloupeme česnek a jednotlivé stroužky nakrájíme na tenké plátky. Nakrájíme na plátky feferonky. Nastrouháme citronovou kůru.
Na malé pánvičce si zahřejeme olivový olej a dáme smažit česnek společně s feferonkou, dokud česnek nezačne zlátnout. Potom pánev odstavíme a do teplého oleje dáme citronovou kůru. Necháme chvilku stát.
Slijeme špagety. Smícháme se směsí z pánvičky a přidáme kousky tuňáka.
Vše promícháme a podáváme s nastrouhaným sýrem (dá se použít i jiný sýr, který má sladší chuť).
Napřed si uděláme náplň. Třeme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme rum podle chuti. Když…
více o Ořechové kuličky – nepečené
Nejprve si naložíme sójové maso do nálevu připraveného z rozšlehaného vajíčka, škrobu a vody. Nálev dochutíme sójovou…
více o Vegetariánské Kung Pao Asie
Těsto: vše uválíme dohromady a třetinu těsta dáme ztuhnout do ledničky, zbylé těsto rozprostřeme na vymaštěný plech.
…
více o Postrouhané tvarohové řezy
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete