Špagety vaříme v osolené vodě cca 8 minut. Mezitím na pánvi rozpálíme olej, přidáme slaninu a po chvilce žampiony a nadrobno nakrájený česnek. Orestujeme a zalijeme vínem. Vaříme, až se tekutina odpaří. V hrnku nebo misce rozmícháme dvě vejce, lžíci smetany, většinu parmazánu, drcený pepř a sůl. Na předehřátý hlubší talíř dáme scezené okapané špagety (musí být horké), přidáme směs z pánve, zalijeme rozmíchanou směsí z hrnku, promícháme, posypeme nasekanou petrželkou, zbytkem parmazánu a podáváme.
Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo nasekáme, zalijeme zálivkou z rumu, medu a citrónové šťávy. Lehce…
více o Jablkový salát s ořechy
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina