Dáme si uvařit špagety do osolené vody. Měly by být uvařené na skus.
Mezi tím si ve velké pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme na drobno nakrájenou slaninu a rozmáčknutý česnek plochou nože. Slaninu necháme na středním ohni vysmahnout dozlatova. Česnek vyndáme a vyhodíme.
Pánev udržujeme na malém plameni. Vyndáme uvařené těstoviny a přidáme je na pánev. Vodu, ve které se špagety vařily, si ponecháme!
Žloutky prošleháme v misce s většinou sýra a smetanou. Pánev s těstovinami sundáme z plotny a přilijeme k nim smetanovou směs.
Špagety promícháváme dvěma vidličkami, aby se rovznoměrně obalily směsí. Pak přidáme pár lžic vody z těstovin, omáčka musí být vláčná a hladká.
Naservírované špagety opepříme a posypeme zbylým parmazánem.
Kuře naporcujeme, osolíme, uložíme na pekáč, přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, máslo a na plátky nakrájený…
více o Kuře na česneku s jablky
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté…
více o Tvarohovo-bramborové placky
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní sťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mě se osvědčil…
více o Houbová pomazánka s nivou