Dáme si uvařit špagety do osolené vody. Měly by být uvařené na skus.
Mezi tím si ve velké pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme na drobno nakrájenou slaninu a rozmáčknutý česnek plochou nože. Slaninu necháme na středním ohni vysmahnout dozlatova. Česnek vyndáme a vyhodíme.
Pánev udržujeme na malém plameni. Vyndáme uvařené těstoviny a přidáme je na pánev. Vodu, ve které se špagety vařily, si ponecháme!
Žloutky prošleháme v misce s většinou sýra a smetanou. Pánev s těstovinami sundáme z plotny a přilijeme k nim smetanovou směs.
Špagety promícháváme dvěma vidličkami, aby se rovznoměrně obalily směsí. Pak přidáme pár lžic vody z těstovin, omáčka musí být vláčná a hladká.
Naservírované špagety opepříme a posypeme zbylým parmazánem.
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Osmahneme cibuli, vložíme na nudličky nakrájená játra a necháme smažit 15 min. na středním ohni. Poté vložíme zeleninu…
více o Kuřecí játra se zeleninou
Předem namočené kroupy dáme do vývaru, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, opepříme, a…
více o Polévka z uzeného masa II.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky…
více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem