Dáme si uvařit špagety do osolené vody. Měly by být uvařené na skus.
Mezi tím si ve velké pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme na drobno nakrájenou slaninu a rozmáčknutý česnek plochou nože. Slaninu necháme na středním ohni vysmahnout dozlatova. Česnek vyndáme a vyhodíme.
Pánev udržujeme na malém plameni. Vyndáme uvařené těstoviny a přidáme je na pánev. Vodu, ve které se špagety vařily, si ponecháme!
Žloutky prošleháme v misce s většinou sýra a smetanou. Pánev s těstovinami sundáme z plotny a přilijeme k nim smetanovou směs.
Špagety promícháváme dvěma vidličkami, aby se rovznoměrně obalily směsí. Pak přidáme pár lžic vody z těstovin, omáčka musí být vláčná a hladká.
Naservírované špagety opepříme a posypeme zbylým parmazánem.
Mouku, máslo, cukr, žloutky, kokos a ořechy (podle potřeby i s trochou mléka) smícháme dohromady a vypracujeme hladké…
více o Bobánky k čaji či kávičce
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou