Dáme si uvařit špagety do osolené vody. Měly by být uvařené na skus.
Mezi tím si ve velké pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme na drobno nakrájenou slaninu a rozmáčknutý česnek plochou nože. Slaninu necháme na středním ohni vysmahnout dozlatova. Česnek vyndáme a vyhodíme.
Pánev udržujeme na malém plameni. Vyndáme uvařené těstoviny a přidáme je na pánev. Vodu, ve které se špagety vařily, si ponecháme!
Žloutky prošleháme v misce s většinou sýra a smetanou. Pánev s těstovinami sundáme z plotny a přilijeme k nim smetanovou směs.
Špagety promícháváme dvěma vidličkami, aby se rovznoměrně obalily směsí. Pak přidáme pár lžic vody z těstovin, omáčka musí být vláčná a hladká.
Naservírované špagety opepříme a posypeme zbylým parmazánem.
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme…
více o Pangas se žampiony a pórkem
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy