Silnější plátky anglické slaniny nakrájíme na pruhy. Čtvrtinu orestujeme do křupava, opepříme a odložíme stranou. Zbytek pak taktéž orestujeme do křupava, přidáme na plátky nakrájený česnek. Do misky vylijeme smetanu a rozšleháme ji s žloutkem. Oheň pod slaninou ztlumíme a jakmile je česnek dozlatova orestavaný, přilijeme smetanu se žloutkem a pomalu vaříme, až omáčka zhoustne. Pepříme, dokud nemá omáčka pěkně pepřovou barvu.
Mezitím si uvaříme špagety v osolené vodě. Po slití do špaget vmícháme vzniklou omáčku.
Podáváme na talíři ozdobené křupavou slaninou, co jsme si na začátku nechali stranou. Pro dochucení dle zvyku můžeme použít parmezán, sojovou omáčku, nebo si vychutnat špagety jak jsou.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem