Silnější plátky anglické slaniny nakrájíme na pruhy. Čtvrtinu orestujeme do křupava, opepříme a odložíme stranou. Zbytek pak taktéž orestujeme do křupava, přidáme na plátky nakrájený česnek. Do misky vylijeme smetanu a rozšleháme ji s žloutkem. Oheň pod slaninou ztlumíme a jakmile je česnek dozlatova orestavaný, přilijeme smetanu se žloutkem a pomalu vaříme, až omáčka zhoustne. Pepříme, dokud nemá omáčka pěkně pepřovou barvu.
Mezitím si uvaříme špagety v osolené vodě. Po slití do špaget vmícháme vzniklou omáčku.
Podáváme na talíři ozdobené křupavou slaninou, co jsme si na začátku nechali stranou. Pro dochucení dle zvyku můžeme použít parmezán, sojovou omáčku, nebo si vychutnat špagety jak jsou.
V hrnci rozpustím máslo, přidám trochu dětské krupice. Při míchání současně nastrouhám trochu mrkve a celeru, přidám do…
více o Rychlá polévka s nudlemi
Krabí tyčinky (mírně rozmrazené) nakrájíme na kolečka, pórek na drobno a kukuřici scedíme. Všechny ingredience smícháme…
více o Salát z krabích tyčinek
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem