Silnější plátky anglické slaniny nakrájíme na pruhy. Čtvrtinu orestujeme do křupava, opepříme a odložíme stranou. Zbytek pak taktéž orestujeme do křupava, přidáme na plátky nakrájený česnek. Do misky vylijeme smetanu a rozšleháme ji s žloutkem. Oheň pod slaninou ztlumíme a jakmile je česnek dozlatova orestavaný, přilijeme smetanu se žloutkem a pomalu vaříme, až omáčka zhoustne. Pepříme, dokud nemá omáčka pěkně pepřovou barvu.
Mezitím si uvaříme špagety v osolené vodě. Po slití do špaget vmícháme vzniklou omáčku.
Podáváme na talíři ozdobené křupavou slaninou, co jsme si na začátku nechali stranou. Pro dochucení dle zvyku můžeme použít parmezán, sojovou omáčku, nebo si vychutnat špagety jak jsou.
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou…
více o Hermelín s volským okem
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem a pak přilijeme smetanu. Přisypeme mouku a všechno promícháme…
více o Bábovka s čokoládovými kousky