Silnější plátky anglické slaniny nakrájíme na pruhy. Čtvrtinu orestujeme do křupava, opepříme a odložíme stranou. Zbytek pak taktéž orestujeme do křupava, přidáme na plátky nakrájený česnek. Do misky vylijeme smetanu a rozšleháme ji s žloutkem. Oheň pod slaninou ztlumíme a jakmile je česnek dozlatova orestavaný, přilijeme smetanu se žloutkem a pomalu vaříme, až omáčka zhoustne. Pepříme, dokud nemá omáčka pěkně pepřovou barvu.
Mezitím si uvaříme špagety v osolené vodě. Po slití do špaget vmícháme vzniklou omáčku.
Podáváme na talíři ozdobené křupavou slaninou, co jsme si na začátku nechali stranou. Pro dochucení dle zvyku můžeme použít parmezán, sojovou omáčku, nebo si vychutnat špagety jak jsou.
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a naskládáme je do zapékací mísy. Na ně položíme plátky másla, eidamu a kolečka salámu.
…
více o Pečené kuřecí na smetaně
Do vymyzané a vysypané dortové formy (22cm) rovnoměrně nasypeme slabou vrstvu kokosu. Na tu pak dáme vrstvu strouhaných…
více o Vanilkovo-jablečná pohádka
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem