plechovka
masová konzerva
nebo mleté maso nebo měkký salám
1
plechovka
rajský protlak
Postup přípravy receptu
Cibuli nakrájejte na drobno a nechte zpěnit na oleji. Přidejte nakrájený salám nebo mleté maso (či maso z vepřové konzervy). Dokořeňte. Za stálého míchání přidejte rajský protlak a nakonec zalijte kečupem. Je-li omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody. Přiveďte k varu a podle potřeby dochuťte kořením a solí.
Uvařené a scezené špagety dejte na talíř a zalijte omáčkou. Nakonec vše posypte nastrouhaným tvrdým sýrem.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z…
více o Pařené papriky (Bulharsko)
Vše smíchat dohromady, nalít do lahve a užít si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za pikao, nebo Tatra mléko…
více o Vaječný likér snadno a rychle
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou