plechovka
masová konzerva
nebo mleté maso nebo měkký salám
1
plechovka
rajský protlak
Postup přípravy receptu
Cibuli nakrájejte na drobno a nechte zpěnit na oleji. Přidejte nakrájený salám nebo mleté maso (či maso z vepřové konzervy). Dokořeňte. Za stálého míchání přidejte rajský protlak a nakonec zalijte kečupem. Je-li omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody. Přiveďte k varu a podle potřeby dochuťte kořením a solí.
Uvařené a scezené špagety dejte na talíř a zalijte omáčkou. Nakonec vše posypte nastrouhaným tvrdým sýrem.
Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, pokladme kysané zelí…
více o Vepřové závitky se zelím
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme).
…
více o Domácí tmavý chléb s ořechy