Mezitím nakrájíme malou cibuli na drobné kousky. Stejně nakrájíme šunku (dušenou) i nivu.
Na pánev nalijeme olivový olej a osmažíme cibuli dozlatova. Potom na pánev přidáme na kostičky nakrájenou šunku a trošku ji opečeme. Nakonec na pánev přidáme nivu a za stálého míchání počkáme, až se niva úplně rozpustí. Omáčka je tedy hotová.
Když jsou špagety uvařené al dente, tak je zamícháme s připravenou omáčkou a můžeme podávat.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla