Mezitím nakrájíme malou cibuli na drobné kousky. Stejně nakrájíme šunku (dušenou) i nivu.
Na pánev nalijeme olivový olej a osmažíme cibuli dozlatova. Potom na pánev přidáme na kostičky nakrájenou šunku a trošku ji opečeme. Nakonec na pánev přidáme nivu a za stálého míchání počkáme, až se niva úplně rozpustí. Omáčka je tedy hotová.
Když jsou špagety uvařené al dente, tak je zamícháme s připravenou omáčkou a můžeme podávat.
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany