Špagety vložíme do vroucí, osolené vody, přilijeme olej a vaříme do měkka.
Opereme, očistíme hrášek a celé lusky krájíme na tenké nudličky. Rajčata nakrojíme a spaříme horkou vodou. Oloupeme slupku a vykrojíme dřevnatý zbytek stonku. Rozpůlíme, vydlabeme jadérka a nakrájíme na malé kostičky. Slijeme nálev z kaparů a necháme je okapat. Smísíme smetanu s vínem a přidáme okapané kapary. Omáčku zahřejeme a krátce povaříme. Zahustíme potřebným množstvým jíšky důkladně zamícháme a chvíli ještě povaříme. Omáčku dochutíme solí, pepřem a muškátem.
Hotové těstoviny slijeme a necháme okapat. Překlopíme je do omáčky, přisypeme hrášek a promícháme. Nakonec přidáme rajčata a společně asi 3 minuty prohřejeme.
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s…
více o Zákusek ze zbylého cukroví
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v…
více o Africká lilková pomazánka
Piškot:
Ušleháme vejce s cukrem a poté přidáme hl. mouku. Piškotové těsto nalijeme do vymazané formy a dáme péct do…
více o Zákusek Hrk hrk (rychlovka)