Špagety vložíme do vroucí, osolené vody, přilijeme olej a vaříme do měkka.
Opereme, očistíme hrášek a celé lusky krájíme na tenké nudličky. Rajčata nakrojíme a spaříme horkou vodou. Oloupeme slupku a vykrojíme dřevnatý zbytek stonku. Rozpůlíme, vydlabeme jadérka a nakrájíme na malé kostičky. Slijeme nálev z kaparů a necháme je okapat. Smísíme smetanu s vínem a přidáme okapané kapary. Omáčku zahřejeme a krátce povaříme. Zahustíme potřebným množstvým jíšky důkladně zamícháme a chvíli ještě povaříme. Omáčku dochutíme solí, pepřem a muškátem.
Hotové těstoviny slijeme a necháme okapat. Překlopíme je do omáčky, přisypeme hrášek a promícháme. Nakonec přidáme rajčata a společně asi 3 minuty prohřejeme.
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem