Špagety vložíme do vroucí, osolené vody, přilijeme olej a vaříme do měkka.
Opereme, očistíme hrášek a celé lusky krájíme na tenké nudličky. Rajčata nakrojíme a spaříme horkou vodou. Oloupeme slupku a vykrojíme dřevnatý zbytek stonku. Rozpůlíme, vydlabeme jadérka a nakrájíme na malé kostičky. Slijeme nálev z kaparů a necháme je okapat. Smísíme smetanu s vínem a přidáme okapané kapary. Omáčku zahřejeme a krátce povaříme. Zahustíme potřebným množstvým jíšky důkladně zamícháme a chvíli ještě povaříme. Omáčku dochutíme solí, pepřem a muškátem.
Hotové těstoviny slijeme a necháme okapat. Překlopíme je do omáčky, přisypeme hrášek a promícháme. Nakonec přidáme rajčata a společně asi 3 minuty prohřejeme.
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky