Špagety vložíme do vroucí, osolené vody, přilijeme olej a vaříme do měkka.
Opereme, očistíme hrášek a celé lusky krájíme na tenké nudličky. Rajčata nakrojíme a spaříme horkou vodou. Oloupeme slupku a vykrojíme dřevnatý zbytek stonku. Rozpůlíme, vydlabeme jadérka a nakrájíme na malé kostičky. Slijeme nálev z kaparů a necháme je okapat. Smísíme smetanu s vínem a přidáme okapané kapary. Omáčku zahřejeme a krátce povaříme. Zahustíme potřebným množstvým jíšky důkladně zamícháme a chvíli ještě povaříme. Omáčku dochutíme solí, pepřem a muškátem.
Hotové těstoviny slijeme a necháme okapat. Překlopíme je do omáčky, přisypeme hrášek a promícháme. Nakonec přidáme rajčata a společně asi 3 minuty prohřejeme.
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Papriky pečeme na grilu do vytvoření černých skvrn. Poté je dáme do sáčku, kde vychladnou a změknou. Papriky oloupeme a…
více o Papriky pečené s rajčaty
Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s 2 nasekanými stroužky česneku ji necháme zesklovatět (na Wok pánvi s kapkou…
více o Fazolové potěšení na špagety
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany