Špagety vložíme do vroucí, osolené vody, přilijeme olej a vaříme do měkka.
Opereme, očistíme hrášek a celé lusky krájíme na tenké nudličky. Rajčata nakrojíme a spaříme horkou vodou. Oloupeme slupku a vykrojíme dřevnatý zbytek stonku. Rozpůlíme, vydlabeme jadérka a nakrájíme na malé kostičky. Slijeme nálev z kaparů a necháme je okapat. Smísíme smetanu s vínem a přidáme okapané kapary. Omáčku zahřejeme a krátce povaříme. Zahustíme potřebným množstvým jíšky důkladně zamícháme a chvíli ještě povaříme. Omáčku dochutíme solí, pepřem a muškátem.
Hotové těstoviny slijeme a necháme okapat. Překlopíme je do omáčky, přisypeme hrášek a promícháme. Nakonec přidáme rajčata a společně asi 3 minuty prohřejeme.
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
1. Do misky prosijte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi…
více o Sušenky z arašídového másla
Oloupanou a nahrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli s dýni vaříme v co nejmenším množství vody. Když je vše uvařeno do…
více o Smetanová dýňová polévka