3.71
Nejprve nakrájíme maso na kostičky, nastrouháme nivu (může být i více, záleží na chuti) a nakrájíme pórek na kolečka.… více o Kuřecí s nivou, pórkem a smetanou
Máslo rozpustíme v hrnci a přidáme olej. Orestujeme játra, přidáme pórek, zlehka orestujeme, zalijeme vodou a přidáme… více o Játra s pórkem
Oloupané brambory nakrájíme, stejně tak pórek na 2–3 cm silná kolečka. Zapékací misku (remosku) poctivě vymažeme máslem… více o Švédské brambory s pórkem
Představte si dezert, který už po jedné lžičce roztančí vaše chuťové buňky. Ano, řeč je o… Celý článek
Vepřové maso se u nás těší obrovské oblibě. Správně připravené pečené vepřové chce svůj čas, a… Celý článek
V ponurých podzimních a zimních dnech člověka máloco uspokojí tak, jako chutné, teplé a dobré… Celý článek
Upečte si něco sladkého, co potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaši duši. Máme pro vás… Celý článek
Masíčko si prošpikujeme anglickou a naložíme do láku (olej, kořenová zelenina na lupínky, koření - pozor na množství,… více o Moje svíčková
Do vařícího mléka přidáme rýži, máslo a cukr a vaříme do změknutí. V misce ušleháme máslo, cukry, citronovou šťávu a… více o Rýžový nákyp s jahodami
Sýr smícháme s vejcem, škrobem, na kostičky nakrájenými žampiony a šunkou, solí a kořením. Tvarujeme kuličky a smažíme.… více o Smažené sýrové koule se žampiony
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Slijeme vodu, přidáme vejce, sůl, strouhanku a polohrubou mouku, tak aby… více o Chlupaté knedlíky
Ve větším kastrolu si na sádle osmahneme dorůžova cibuli. Maso osolíme, potřeme rozmačkaným česnekem, obalíme v paprice… více o Vepřová plec s hořčičnou omáčkou
Vše v uvedeném pořadí vložím do formy (hrozinky a kandovanou kůru vkládáme až po signálu na semínka) a dám dělat na… více o Mazanec z domácí pekárny
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se… více o Kovbojské fazole na slanině
Těstoviny uvaříme v dobře osolené vodě. Na studenou pánev nalijeme olej, přihodíme nadrobno nakrájený česnek,… více o Špagety s česnekem a feferonkou
Všechno promícháme. Jablka nakrájíme na kostičky a vmícháme do těsta. Pečeme na 180°C asi 15-25 minut více o Jablečné muffiny se skořicí
Smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželí, dochutíme solí a pepřem. Na vymaštěný plech vložíme… více o Kafta bisavyen – arabské mleté jehněčí
Do hrnce s vroucí vodou vhodíme drobně pokrájená játra, která ihned vyndáme, necháme okapat a zchladnout. Pak je… více o Žampionová játra
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů… více o Pečené koleno v pivní marinádě